WhatsApp 0533 474 22 40
Email: bilgi@yesilseo.com Tel: 0533 474 22 40
WhatsApp 0533 474 22 40
Email: bilgi@yesilseo.com Tel: 0533 474 22 40

Ücretsiz Kullanabileceğiniz En İyi E-ticaret Sistemleri

Dijital pazarlama çalışmaları yaparken fiziksel bir ürün sattığımızda “e-ticaret sistemleri” ne ihtiyaç duyarız. E-ticaret sitesi kurup satış yapmak isteyen kişilerin aklına gelen ilk sorulardan “hangi e-ticaret sistemi kullanmalıyım ?“, “e-ticaret sisteminde ücretsiz olanlar sorun çıkarır mı ?“, “ücretsiz olan e-ticaret sistemleri hangileri ?” gibi sorular gelmektedir. Bursa SEO ve Bursa E-ticaret Danışmanlığı konusundaki 14 yıllık tecrübemiz ile bu yazımızda bu sorulara cevap vermeye çalışacağız. Satacağınız ürünlerin varyasyonlarına ve ihtiyaç duyduğu özellikleri karşılayacak olan e-ticaret sistemlerini öncesinden belirlemek ileride oluşacak sorunlara karşı alabileceğiniz en büyük önlemdir…

Yaygın inanışın aksine; en iyi e-ticaret sistemleri açık kaynak kodlu olup ücretsiz dağıtılan ve geliştirilenlerdir. Birçok kişi para verip kullanılan e-ticaret sistemlerinin iyi özelliklerde olduğunu düşünür fakat açık kaynak kodlu ücretsiz sunulan e-ticaret sistemleri ücretlilerden kat kat fazla özelliktedir. Tabi bizlere sunulan açık kaynak kodlu e-ticaret sistemlerini ihtiyacımıza uygun düzenlemek gerekiyor. Ücretsiz sunulan e-ticaret sistemlerini etkin bir şekilde kullanabilmek için biraz kod bilgisi, biraz sunucu bilgisi, biraz tasarım, biraz da SEO bilmek gerekiyor. Neyse ki bu işlemlerin tamamını sizler için yapıyoruz.

Bakınız => Bursa E-ticaret Sitesi Kurulumu Hizmeti ve Danışmanlığı

İyi bir e-ticaret sisteminde olması gereken özelliklere bakacak olursak;

  • SEO’ya uygun altyapı
  • Sosyal medya pazarlamasına uygunluk
  • Adwords reklamlarına uygunluk
  • Gelişmiş ürün yönetimi
  • Basit ve hızlı ön sayfa ve admin paneli
  • Kargo yönetimi
  • para birimi yönetimi
  • sipariş takibi
  • ödeme modülleri
  • Tedarikçi XML entegrasyonları
  • Güvenlik
  • Mobil Uyumluluk
  • Eklenti ve modüllere uygunluk

En iyi ücretsiz e-ticaret sistemleri

1 – Opencart

E-ticaret sektörünü yakından takip eden birçok kişinin ortak fikri “En iyi e-ticaret sistemi Opencart” tır. Opencart, açık kaynak kodlu yapısı ile yıllardır dünyanın en iyi yazılımcıları tarafından geliştirilmektedir. Türkiye’de ise en çok tercih edilen ücretsiz e-ticaret sistemi Opencart’tır. PHP ve MySQL alt yapısını kullanan Opencart hem Linux sunucularda hem de Windows sunucularda –stabil çalışması için Linux tercih etmelisiniz– çalışmaktadır. Opencart’ın en önemli özelliklerinden bir tanesi “Türkçe” olarak kullanabilmenizdir. Türkiye’de birçok kargo firması ve ödeme sistemi firması Opencart için hazır modüller sunmaktadır.

Opencart konusunda sunulan ücretli ya da ücretsiz temalar ve modüller ile kendi firmanıza özel, kurumsal kimliğinizi yansıtan e-ticaret sitesi oluşturabilirsiniz.

Günümüz internet dünyasında hangi ürün ya da sektörde olursa olsun yoğun bir rekabet yaşanmaktadır. Opencart’ın SEO’ya uygun altyapısı ve farklı özellikleri bulunan SEO eklentileri ile Google dostu bir e-ticaret sitesi oluşturabilirsiniz.

Opencart’ı ücretsiz şekilde indirmek için tıklayınız.

Opencart’ın demo görünümü için tıklayınız.

Opencart’ın admin paneli görünümü için tıklayınız.

Opencart ile kurmuş olduğunuz websiteleri ile sisteminiz yüksek cirolarla karşılaştığında aracı firmalara hiçbir ücret ödemeden devam edebilirsiniz. Sanırım en güzel tarafı da bu 🙂

2 – Magento

Magento ülkemizde Opencart’tan sonra en çok tercih edilen E-ticaret sistemidir. Opencart’a göre daha az özellikte olan Magento özellikle orta büyüklükte firmaların e-ticaret ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeydedir. Magento altyapı olarak PHP ve MySQL kullanmaktadır. Magento’nun da stabil bir şekilde çalışabilmesi için Linux işletim sistemli sunuculara ihtiyacı vardır. Magento’nun 3 farklı versiyonu bulunmaktadır ve bunlardan sadece 1 tanesi ücretsizdir !

  • Magento Community Edition (ücretsiz)
  • Magento Go
  • Magento Enterprise Edition

Magento’nun en büyük dezavantajlarından bir tanesi ihtiyacınıza uygun özellikle eklentilerin olmayışıdır. Magento desteği anlamında da internette yeteri kadar döküman bulunmamaktadır. Magento’nun tüm eklenti ve temalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Magento’yu ücretsiz olarak indirmek için tıklayınız.

Magento’nun demo görünümü için tıklayınız.

Magento’nun admin paneli görünümü için tıklayınız.

3 – WordPress Woocommerce

Dünya’da ve ülkemizde en çok kullanılan içerik yönetim (CMS) sistemlerinden birisi olan WordPress‘in ücretsiz olarak sunulan e-ticaret sistemidir. 4 milyonun üzerindeki etkin kurulumu, 54 dil desteği ve yüzlerce yan eklentisi ile dikkat çeken Woocommerce özellikle WordPress sistemlerden vazgeçemeyenler için harika bir eklenti.

Woocommerce’i ücretsiz indirmek için tıklayınız.

Woocommerce’in demo görünümü için tıklayınız.

Woocommerce’in admin paneli görünümü için tıklayınız.

 

Diğer Ücretsiz E-ticaret Sistemleri

Opencart, Magento ve WordPress Woocommerce dışında PrestaShop, nopCommerce, AbanteCart, Zencart, Spree Commerce, WordPress Jigoshop, osCommerce, Ubercart gibi elbette ücretsiz e-ticaret sistemleri mevcut. Fakat bunların gerek sistem özellikleri, gerek eklenti ve modüllerinin azlığı gerekse Türk kullanıcılarının yapısına uygun olmadığı için bu sistemlerin özelliklerine değinmiyoruz.

Özet ve Sonuç;

WordPress ile birlikte kullanılan Woocommerce‘in binlerce eklenti desteği ne kadar öne çıkarsa çıksın, sadece e-ticaret sistemi üzerine yapılandırılmış olan Opencart sizler için en iyi e-ticaret sistemi olduğunu düşünüyoruz. Opencart ile siz de tamamen kendinize ait bir e-ticaret sistemi kurmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yazar hakkında

2005 yılından itibaren kesintisiz olarak internet teknolojileri ve SEO alanlarında çalışmalar yürütüyorum. Oluşturduğum içeriklerim ile SEO sektörüne ve sizlerin SEO çalışmalarına katkı yapmayı amaçlamaktayım.

Yanıt ver